In aanvulling op het artikel over spaaralternatieven voor DSB spaargeld, hierbij nog extra informatie voor spaarders met een DSB achtergesteld deposito. Deze achtergestelde deposito’s vallen namelijk niet onder het depositogarantiestelsel. Op dit product wordt een extra risico gelopen waar een hogere rente dan een een “normale” deposito tegenover staat.
Indien u een achtergesteld deposito van DSB Bank heeft, krijgt u een vordering op DSB Bank, die achtergesteld is ten opzichte van alle andere crediteuren van de bank. Achtergesteld houdt in dat u bij een eventueel faillissement van DSB bank als laatste het geld terugkrijgt. U loopt hierdoor het risico dat u uw (volledige) spaarbedrag misschien niet terugkrijgt. Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat het Achtergesteld Deposito ook niet valt onder het Depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank. Dit betekent dat wanneer sprake is van een noodregeling of van een faillissement van DSB Bank, u voor dit product niet kunt terugvallen op het Depositogarantiestelsel.
Op deze deposito’s staan volgens de jaarcijfers eind 2008 zo’n €107 miljoen en bedragen bijna de helft van het totale eigen vermogen van DSB van €243 miljoen.
Volgens de productvoorwaarden is het niet mogelijk om geld van een achtergestelde deposito op te nemen dan wel het contract gedurende de looptijd te beëindigen. Kortom u zit gedurende de gehele looptijd van 5, 10 of 15 jaar vast aan de deposito.